CX-cupen 2015

Stockholmscupen i cykelcross 2015 avgörs i tre deltävlingar i september månads inledning.

Tävlingarna inleds med flera ungdomsstarter som kör mellan 10 och 20 minuter beroende på ålder. Sedan är det dags för alla andra som vill prova på att rejsa på cykel mot andra i pendlar/föräldraklassen som vi kalla open motion mix. Även ungdomar över 16 år som inte tävlar på cykel i vanliga fall är varmt välkomna att prova sina vingar här.

Trots att det är Stockholms CX-cup 2015 gäller licenstillhörigeten för 2016.*

Sedan följer damer, herrjuniorer, herrseniorer och herrelit. Tävlingstiden kommer att vara 40 minuter, cirka 50 för herrelit.

Starter kan delas upp och slås ihop beroende på antalet deltagare. För tider och mer specifik information, se under respektive arrangemang.

Anmälningsavgift: Knattar gratis, barn och ungdom 20 kronor, övriga 100 kronor, medtag gärna jämna pengar. Vid Gärdescrossen, som i år är en nationell tävling, gäller andra priser, vänligen se http://www.gardescrossen.se

Anmälan stänger 24 timmar innan första start. Efteranmälan på plats är möjlig till förhöjd avgift.

Ett sammandrag kommer upprättas i samtliga ungdomsklasser och tävlingsklasser.

Nytt för i år är att sammandraget baseras på tid, inte på någon poängskala. Bästa sammanlagda tiden efter tre deltävlingar vinner som i vilket etapplopp som helst. Vid icke-deltagande eller DNS gäller samma tid för sist placerad cyklist i fältet plus tio minuter, vid DNF sämsta tid i fältet plus fem minuter.

Deltagande sker på egen risk. Vänligen se över din olycksfallsförsäkring

*=Cykelcross är en höst- och vinterdisciplin och löper därmed över två kalenderår, nu 2015/16. I och med att det internationella mästerskapet ligger efter årsskiftet ligger hela crossäsongen på 2016, även om alla tävlingar i Sverige sedan några år tillbaka enbart genomförs innan nyår. I praktiken betyder det att om man är exempelvis är tolv år eller fyller tolv år senare under 2015, deltar man i P/F 13-14, i och med att man fyller 13 under 2016. Det samma gäller juniorers uppflyttning i seniorklasserna.