STHLM MTBCUP

Stockholm MTB Cup 2017!

Vi drar nu igång Stockholm MTB Cup! Tanken med cupen är enkla tävlingar på hemmaplan för Stockholms cyklister. Som en KEPS Cup fast under säsongen. Målsättningen är att dessa tävlingar skall hållas primärt på helger så det blir lättare för deltagare att vara med. Det långsiktiga målet är att skapa en cup med enkla tävlingar de flesta helger under säsongen.

Framförallt blir det en möjlighet för den växande skara ungdomscyklister att träffas och tävla i närområdet. Självklart även perfekt för cyklister i alla åldrar som gillar att sätta dit nummerlappen och tävla lite!

Vi har nu klart med tre arrangörer men kan absolut ta emot fler! Avslutningen är tänkt till söndagen 27 augusti då MTB Täby arrangerar Hacksta XCO.

Tävlingarna
27/5 Högdalens XC
15/6 Hökarängens XC
27/8 Hacksta XC

Några lediga datum för fler omgångar.
18/6 söndag (på lördagen går Västerås XC så norr om stan inte så dumt!)
1/7 lördag (sommarrace!)
19/8 lördag (helgen innan avslutningen!)

Vill Ni vara med och arrangera så kontakta Stockholms Cykelförbund!

För arrangören gäller enkelhet likt KEPS Cup. Vi kommer dock att köra tre startgrupper och dela in klasserna likt i Stockholms LVG Cup. Herrar A och B, Damer samt ungdomar. Precis som i LVG Cupen kör Pojkar 15-16 med Herrar A eller B samt Flickor 15-16 med Damer.
Startgrupp 1 – Herrar A
Startgrupp 2 – Damer och Herrar B
Startgrupp 3 – Ungdomar 10-14

Anmälan sker som vanligt via denna hemsida.
Anmälningsavgiften är 150 SEK för vuxna och 50 SEK för ungdom. Dubbel avgift för vuxna vid efteranmälan. Vi använder Svenska Cykelförbundets CHIP om inte annat meddelas av respektive arrangör. NyTaTime är annars ett utmärkt system för tidtagning i MTB.

Vi tror och hoppas att denna regionala serie ytterligare kan utveckla Stockholm och närområdets cyklister!

Väl mött i skogarna!
Oskar Ekman
0708-768620