CX-cupen 2016

Bild Hellas

Resultat 2016

Stockholmscupen i cykelcross 2016 sparkar igång den 9 september och fortsätter vid ytterligare tre tillfällen under hösten.

Premiärtävlingen är klassiska GP Hans Mård om avgörs vid Hellasgården fredagen före Hammarby Hill XC som i år infaller den 9 september. Som fredagsrace är det en kamp mot klockan, så var beredda att kompa en timme eller två.  Vid avslutningshelgen återvänder vi till fjolårets DM-bana i Tullinge där Tullinge SK ånyo bjuder utmanande klätterbackar i sand varvat med blixtsnabba betongvägar . Finalen avgörs på en uppdaterad bana på CX-arena Sköndal, inte Kärsön som tidigare meddelats.

Tävlingarna inleds med ungdomar som kör mellan 10 och 30 minuter beroende på ålder. Även damerna startar här Sedan följer herrjuniorer, herrseniorer. Tävlingstiden kommer att vara mellan 40 minuter och 50 minuter. Licens och reglementsenlig cykel är ett krav.

Tillsammans med ungdomarna och damerna kör också den öppna motionsklassen där alla som vill prova på att rejsa på cykel är välkomna. I den öppna motionsklassen kan du start utan licens och på valfri cykel.

Trots att det är Stockholms CX-cup 2016 gäller licenstillhörigeten för 2017.*

Starter kan delas upp och slås ihop beroende på antalet deltagare. För tider och mer specifik information, se under respektive arrangemang.

Nytt för 2016 är att alla tävlande får en fast nummerlapp genom hela cupen. Nummerlappen som erhålles under det första tillfället återanvändes och det är cyklistens ansvar att ta med den vid varje tävlingstillfälle.

Anmälningsavgifter: Vuxna betalar SEK 100/tävling medan ungdomar och juniorer betalar SEK 20/tävling. Knattar kör alltid gratis. OBS ingen kontant betalning, enbart Swishbetalningar accepeteras. Swishnummer: 123 594 86 33.

Ett sammandrag kommer upprättas i samtliga ungdomsklasser och tävlingsklasser. Som förra året kommer tävlingstiden att vara grunden för cupen. Den bästa sammanlagda tiden efter samtliga deltävlingar vinner som i vilket etapplopp som helst. Vid icke-deltagande eller DNS gäller samma tid för sist placerad cyklist i fältet plus fyra minuter, vid DNF sämsta tid i fältet plus två minuter. Varvad cyklist får sin snittvarvtid pålagd för de(t) utblivna varven. Samma princip gäller även för ungdomarna, där påslaget blir en respektive två minuter.

Deltagande sker på egen risk. Vänligen se över din olycksfallsförsäkring

*=Cykelcross är en höst- och vinterdisciplin och löper därmed över två kalenderår, nu 2016/17. I och med att det internationella mästerskapet ligger efter årsskiftet ligger hela crossäsongen på 2017, även om de allra flesta tävlingarna i Sverige enbart genomförs innan nyår. I praktiken betyder det att om man är exempelvis är tolv år eller fyller tolv år senare under 2016, deltar man i P/F 13-14, i och med att man fyller 13 under 2017. Det samma gäller juniorers uppflyttning i seniorklasserna.

Mer info om tävlingarna kommer inom kort